Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще започне трето десетилетие като треньор на „артилеристите“, след като подпише новия си договор. Според „Дейли Телеграф“ французинът ще парафира тригодишен контракт, което означава, че ще остане в клуба до 2017 г.
 
Според условията на договора Венгер ще получава по 7,5 милиона паунда на година. Специалистът и клубът са се били разбрали за условията независимо от изхода на финала за ФА Къп, в който Арсенал победи Хъл Сити с 3:2. Това беше първи трофей за „артилеристите“ след преместването им от „Хайбъри“ на „Емирейтс Стейдиъм“.
 
Очаква се официалното съобщение за подписването на новия договор на 64-годишния специалист да бъде направено през тази седмица. Самият Венгер потвърди, че това ще стане преди началото на световното първенство, тъй като планира да пътува до Бразилия за Мондиал 2014.
 
Арсен Венгер пое Арсенал на 30 септември 1996 г. И още през следващия сезон спечели шампионската титла. Под негово ръководство „артилеристите“ имат 3 титли, 5 пъти взеха ФА Къп и четири пъти триумфираха в Къмюнити Шилд.