Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер пое отговорността за проваления сезон, в който неговият тим отново не успя да спечели трофей. След загубата с 1:2 при гостуването на Болтън през уикенда “артилеристите” на практика загубиха шансовете за титлата във Висшата лига. В рамките на една седмица Арсенал събра само две точки от 9 възможни, като допусна в трите мача 6 гола във вратата си. След поражението от Болтън лондончани изостават с 9 точки от лидера Манчестър Юнайтед 4 кръга преди края на сезона.

"Ако трябва да търсим виновен, то това съм аз. Аз избирам схемата, аз избирам и играчите. Мисля, че футболистите играха страхотно този сезон и не носят вина", заяви Венгер.

"Нашите шансове за титлата сега са минимални, но трябва да продължим да се борим. Отчайващо е, тъй като можехме да вземем 9 точки, а спечелихме само две. Тежко е да губиш мачове по такъв начин. Дадохме всичките си сили, отстъпвахме с 0:1 и имахме шансове да победим. Физически хвърлихме всички сили, но в самия край не ни достигна концентрация. Чувстваме, че имаме потенциал, но трябва повече да се възползваме от шансовете си. Не ни достигат зрялост, опит и спокойствие при важните ситуации, но не смятам, че трябва да променяме стила си на игра", допълни френският специалист след поражението от Болтън. /БЛИЦ