Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано бе изключително щастлив след убедителната победа над Астън Вила с 4:0 във финала на ФА Къп. Французинът похвали Тио Уолкът и отрече за евентуален трансфер на Артуро Видал от финалиста в Шампионската лига Ювентус.

Венгер печели този трофей за шести път начело на „артилеристите”, които го завоюваха за втора поредна година и рекорден 12-и път.

"От първия до последния момент играхме страхотно и нито за миг не забелязах качеството ни на игра да спада. Дори мога да кажа, че резултатът можеше да бъде по-убедителен в наша полза, но отборът ми пропиля няколко възможности за гол през първото полувреме. Имаше два много важни акцента в този мач - ние вкарахме точно преди почивката и точно след почивката, и това нещо ни помогна много. Много съм горд, че успяхме да спечелим трофея. Изобщо не ни бе лесно да грабнем толкова пъти ФА Къп. Да постигнеш такова нещо като да спечелиш Купата на Англия е наистина трудно", заяви на пресконференцията след мача Венгер.

"Много съм доволен от Уолкът. Той реализира срещу Вила, а освен това вкара и хеттрик през миналата седмица. Мога да кажа вече, че си върна добрата форма. Жиру допринесе много за отбора ни от януари месец насам, но през последните мачове ми изглеждаше някак си поизмъчен и уморен. Бъдещето на Тио? Не виждам защо да не остане в отбора през следващия сезон. Той е играч, който бе контузен дълго време и му отне известен период да влезе във форма. В момента обаче се намира в перфектната футболна възраст. Има нужния опит и е на върха на физическите си сили", допълни френският специалист.

"Артуро Видал? Той е нужен на Чили за Копа Америка. Има много добри полузащитници на пазара, но ние не се интересуваме точно от него", завърши наставникът на „артилеристите” за чилийския национал, спряган за сигурен трансфер в Арсенал.