Арсен Венгер се подготвя да изведе Арсенал в своя мач № 1000 начело на тима. Това ще стане факт в събота, когато „артилеристите“ играят с Челси. 64-годишният французин е начело на лондонския тим от 30 септември 1996 г. И за този период изведе клуба до спечелването на три шампионски титли на Англия, до четири триумфа във ФА Къп и четири пъти спечели Къмюнити Шилд.
 
„Голяма чест е да бъдеш част от голям клуб толкова дълго време. Това е нещо, което не можеш да предвидиш предварително. В треньорската професия мислиш само как да спечелиш следващия мач. Така стъпка по стъпка се стига до 1000. За мен предстоящата среща е просто следващият важен двубой за Арсенал. Клубът е по-важен от хората в него. Вярвам, че след години ще се гордея с работата си в този клуб“, заяви Венгер.
 
„Мисля, че през този сезон за първи път от години имаме силите да спечелим титлата. Имам енергията и желанието да се представим силно. Не съм в Арсенал, защото съм тук от дълги години и не обичам промените, а защото чувствам, че мога да отговоря на очакванията на феновете и на управата на клуба. Хората искат от нас да спечелим трофеи, да станем шампиони. Точно това е и моята цел“, допълни французинът.