Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни ще отсъства от терените над месец. Мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер съобщи, че шест седмици няма да може да разчита на 20-годишния поляк. Французинът добави, че трябва да бъде намерен нов човек за вратарския пост в най-скоро време.

Както е известно, Шчесни контузи един от пръстите на ръката си на реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига с Барселона, загубен с 1:3. В 16-ата минута полският страж получи травмата, спасявайки удар на Дани Алвеш. Мястото му зае 33-годишният Мануел Алмуния, който доигра срещата на "Камп Ноу". Ветеранът ще пази и утре срещу Манчестър Юнайтед. Дербито на 30-ия кръг на Висшата лига е от 19:30 часа на "Олд Трафорд".

Другият поляк Лукаш Фабиански със сигурност пропуска остатъка от сезона. Вито Маноне, който играе под наем в Хъл Сити, има проблем в бедрото. Именно това кара Венгер да настоява час по-скоро "топчиите" да се подсилят с нов страж. В момента единствените здрави футболисти на този пост в Арсенал освен Алмуния, са още 19-годишният Джеймс Шей и 18-годишният Деймиън Мартинес. /БЛИЦ