Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че съставът му разполага с основата да се бори за титлата с Челси през следващия сезон. Французинът сподели, че „топчиите” не се нуждаят от много нови попълнения, а само от някои, които да са от световна класа. Лондонският тим победи с 3:1 при визитата си на Хъл Сити и се изравни по точки с Манчестър Сити на второто място във временното класиране на Висшата лига, но е и с мач по-малко. Шампион вече е Челси, който има аванс от 13 точки на върха.

"Разполагаме с много футболисти, имаме основата. Няма нужда да купуваме много играчи, а може би само такива от световна класа. Ако се появи възможност да вземем такъв играч, ще помислим. Но като цяло разполагаме с много силен състав, който искам да запазя и да започнем силно следващия сезон", сподели Венгер пред Sky Sports.

"Отборът на Жозе Моуриньо е заслужен шампион, защото беше най-постоянен през целия сезон. Усещам обаче, че и ние бележим прогрес. Нека първо да приключим успешно настоящата кампания и след това да се приготвим отлично за следващата и да окажем голяма съпротива на Челси", допълни френският специалист.

"Едва през втората половина на първенството постигнахме по-добър баланс между играта в атака и тази в защита", завърши Венгер.