Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер защити политиката на клуба що се отнася до заплатите на футболистите. Специалистът призна, че винаги търси да има баланс между състезателите му.

"Не знам как работят в други клубове, но в Арсенал заплатите се гласуват след консултация между мен и ръководството. Разполагаме с определена сума пари, която ежегодно използваме за заплати. В рамките на нашия бюджет се стремим справедливо да разпределяме средствата.

Всичко е нормално, след като в клуба има икономически баланс и плащаш пари, които са резонни от икономическа гледна точка. Ако имам намерение да дам на някого повече от това, което бюджетът позволява, тогава трябва да получа разрешение от шефовете. Нашият отбор никога не е залагал на това да продаде някой с по-висока заплата, за да може да компенсира друг състезател.

Хората дори не могат да разберат, че при нас се плаща добре. Винаги съм считал, че трябва да получаваш толкова, колкото си заработил според показаното. Дали ще променим политиката ни? Не", обясни френският спец.