Макар и с десет души, Италия успя да победи Израел с 3:1 като гост на старта на кампанията си в квалификациите за Мондиал 2018. Грациано Пеле, Антонио Кандрева и Чиро Имобиле донесоха успеха за "скуадра адзура", което бе и първа победа в официален мач на Джанпиеро Вентура като селекционер на тима.

Тал Бен Хаим вкара един гол за Израел в средата на първото полувреме, но тимът му нямаше шанс срещу желязната италианска защита.

Успехът на италианците дойде, въпреки че играха повече от 35 минути с човек по-малко, заради втори жълт и съответно червен картон за Джакомо Киелини.

Италия излезе напред още в 14-ата минута, когато Лука Антонели бе изведен отдясно в наказателното поле, след което пусна успореден пас към Грационо Пеле, който отблизо разстреля вратаря за 1:0.

Италия продължи да не се напряга, а в 31-ата минута Бонавентура спечели дузпа за „скуадра адзура“ след пробив по левия фланг. Антонио Кандрева застана зад топката и направи 2:0.

В 35-ата минута Израел върна едно попадение, след като Тал Бен Хаим бе намерен леко вдясно пред наказателното поле и с параболичен удар от около 20 метра намери десния ъгъл на неподготвения Буфон – 2:1

В продължението на полувремето Грациано Пеле бе близо до второто си попадение в мача, но вратарят на израел отрази с брилянтен рефлекс удара му с глава.

Второто полувреме започна равностойно до 55-ата минута, когато Джакомо Киелини получи дискусионен втори жълт картон за нарушение в средата на терена и остави гостите с човек по-малко.

Въпреки, че останаха с 10 души и приеха играта, италианците подпечатаха победата си с нов гол в 83-ата минута. Грациано Пеле намери по превъзходен начин в наказателното поле влезлият като резерва Чиро Имобиле, който не остави шансове на противниковия вратар – 3:1.

Балканското дерби между Албания и Македония бе прекратено преждевременно, след като над стадион "Лоро Боричи" в Шкодра се изсипа истински порой. В 77-ата минута при резултат 1:1 съдията Хюсеин Гьочек от Турция взе решение да прекъсне мача. Той изчака десетина минути, за да види дали времето ще се оправи, но това не се случи и в крайна сметка бе взето решение двубоят да бъде прекратен.

Испания е лидер след 8:0 над Лихтенщайн в другата среща.

Нашата квалификационна група за Мондиал 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​