Вердер (Бремен) постигна рядко срещан впечатляващ обрат при гостуването си на Хофенхайм в мач от 5-тия кръг на Бундеслигата. "Бременските музиканти" губеха с 0:3 само след 12 минути игра, но в крайна сметка се добраха до победата с 4:3.

С хеттрик за Вердер се отличи Йенс Стаге, а ключовият момент бе изгонването на бранителя на домакините Стенли Нсоки, след което всичко за отбора от Зиндсхайм се срина.

Хофенхайм започна ударно и вкара цели три гола само за 12 минути. Още в 5-ата минута Мергим Бериша изведе чудесно Мариус Бюлтер, който техничко чукна топката над стража на Вердер Михаел Цетерер. Три минути по-късно по-късно отново Бюлтер напредна с индивидуална акция и отбеляза с хубав удар с левия крак отбеляза за 2:0. В 12-ата минута голмайсторът опита центриране, Цетерер успя да избие, но най-съобразителен бе Адам Хложек, който отблизо се разписа за 3:0.

После обаче настъпи голямат драма. 
Бранителят Стенли задържа откъсващия се Феликс Агу и бе изгонен с директен червен картон в 18-ата минута. След това започнаха и огромните проблеми за домакините, като само три минути по-късно след корнер и разбъркване топката достигна до Хулиан Малатини, който реагира най-бързи и намали на 3:1. Йенс Стаге (28) с глава засече центриране на Марвин Дукш и направи 3:2. В 39-ата минута отново Стаге се възползва от рикошет и от близко разстояние изравни за 3:3.

В 49-ата минута  бе факт и пълният обрат в мача. След изпълнение на корнер топката попадна в Митчел Вайзер, който центрира отлично на главата на Стаге, а той оформи своя хеттрик - 3:4! В последните секунди мача победата на Вердер можеше да стане и по-голяма, но Оливер Бауман спаси два опасни удара на Марко Грюл и Митчел Вайзер.

Вердер е на 10-о място в класирането с 8 точки. За Хофенхайм пък това е четвърто поредно поражение и тимът остава с 3 точки на 16-а позиция.