Днепър (Укр) загуби от Фиорентина (Ит) с 1:2 в мач от група Е на Лига Европа. Гостите бяха по-добрият тим през цялото време и заслужено се наложиха.

Гонзало Родригес откри в 53-ата минута от дузпа за “виолетовите”, а Евгени Селезньов (57) също от “бялата” точка изравни. Ветеранът Масимо Амброзини четвърт час преди края се разписа за 1:2 и донесе победата на Фиорентина. Гостите завършиха срещатас 10 души, след като Давид Писаро получи втори жълт картон в 86-ата минута.

Това е четвъртото участие на Днепър в групова фаза. През сезон 2004/05 тимът стигна до 1/16-финалите, където отпадна от Партизан. Тимът от Днепропетровск стори същото и през миналия сезон, но беше елиминиран от Базел. Днепър записа първа домакинска загуба в Европа от 9 мача – 7 победи и 1 равенство. Това е първото участие на Фиорентина в групите на втория по сила евротурнир от сезон 2007/08, когато стигна до полуфиналите. В следващите два сезона “виолетовите” бяха в групите на Шампионската лига.

Пасош де Ферейра и Пандури завършиха 1:1. Гостите са един от четирите отбора в групите на Лига Европа, за които това е дебютен сезон в евротурнирите заедно с Кубан, Уигън и Ещорил. Румънският тим вече елиминира един португалски тим през този сезон след победа с 2:0 като гост на Спортинг (Брага) и домакинска загуба с 0:1 в плейофите. Това е едва третият сезон на Пасош де Ферейра в Европа. Португалският тим беше в серия от пет поредни загуби в континенталните турнири. Пандури пък още няма загуба като гост в Европа – 2 победи и 2 равенства.