Халфът на Евертън Гарет Бари изигра своя мач номер 611 в английската Висша лига, но няма намерение да спира с футбола.  Ветеранът  става едва третият играч с подобно постижение. Повече двубои в елита на Англия от него има само легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс (632 мача).

Гарет Бари може да счупи рекорда още този сезон, ако се опази от контузии. Договорът му с "карамелите" е до лятото на 2018 г.

Халфът обясни как се чувства на 35.

"При всички положения на моменти е трудно да се справиш с напрежението. Минаваш през периоди, в които се замисляш дали да не смениш отбора или да не се откажеш. Аз обаче не смятам да спирам, заяви той. - Говорил съм много с мои приятели, които са прекратили кариерите си и те винаги сами казвали – „продължавай да играеш докато можеш“. Просто трябва да запазиш амбицията си и да бъдеш на високо, защото в противен случай няма да издържиш."

Бари, който е играл още за Астън Вила и Манчестър Сити, дебютира в елита през май 1998-а.

"Бях толкова нервен и притеснен, че не зная какво точно се случи, докато играх през тези 35 минути. Накрая бях просто доволен, че всичко свърши. Когато си на 17 си наистина страшно млад и гледайки настоящите момчета често си мисля, колко е притеснително за тях да бъдат в съблекалня с толкова опитни играчи", призна ветеранът.

 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА