Новото попълнение на Байерн Артуро Видал вярва, че може да спечели Шампионската лига с екипа на баварците, след като не успя да го стори с Ювентус, който загуби финала на турнира от Барселона (1:3) в Берлин миналия сезон. Чилийският национал бе привлечен в гранда от Мюнхен за заместник на продадения в Манчестър Юнайтед германски национал Бастиан Швайнщайгер. Очаква се Байерн да плати 35 милиона евро на Ювентус за Видал, чиято заплата пък ще бъде около 10 милиона евро на година.

„Целта ми е да се развивам още повече като играч и да спечеля важни турнири като Шампионската лига. Смятам, че това е много вероятно да се случи с екипа на Байерн, защото това е един от трите най-силни тима в света", сподели по време на представянето си 25-годишният чилиец. Той игра за Байер (Леверкузен) в германската Бундеслига от 2007 до 2011 година.

"Вълнувам се, че отново ще играя в Бундеслигата и искрено се надявам да стана шампион. Преди не успях да го сторя с Леверкузен, но шансовете да го направя с Байерн са много, много големи. Много съм щастлив, това е ново предизвикателство пред мен и се надявам всичко да се получи. Искам да помогна на тима да завоюваме много трофеи. Това ще е сбъдната мечта. През изминалия сезон Юве се представи много добре и спечелихме почти всичко. Дано същото да бъде и тук", допълни Видал.