Не е тайна, че чилийският национал Артуро Видал би искал да бъде съотборник със сънародника си Алексис Санчес и в Байерн и вече е посъветвал звездата на Арсенал за трансфер при баварците. Интерес към 28-годишния нападател има още от Манчестър Сити и ПСЖ, но Видал ще направи всичко възможно да убеди Санчес да избере Мюнхен за следваща дестинация в кариерата си.

„Вече му казах, че това за него е един голям шанс да играе в толкова велик отбор. Ако иска да се сравнява с най-добрите, трябва да премине в най-добрия тим”, призна Артуро Видал пред чилийските медии. В следващите дни той щял да продължи да убеждава съотборника си в националния тим. Двамата ще се срещнат в събота, когато Чили ще играе контрола с Буркина Фасо. След това предстоят още два теста за чилийците срещу Русия и Румъния.

Договорът на Алексис Санчес с Арсенал изтича следващото лято и евентуална раздяла още сега е много по-вероятна за него, отколкото приемане на предложението за по-висока заплата и оставане в Лондон. Чилиецът би искал отново да играе в Шампионската лига, а „артилеристите” не успяха да си осигурят участие в турнира.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА