Централният бранител и капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Видич е под голяма въпросителна за мача-реванш срещу Марсилия тази вечер от 1/8-финалите в Шампионската лига. В първата среща на “Стад Велодром” марсилци и “червените дяволи”  завършиха 0:0.

Видич получи бедрена контузия при победата на Юнайтед срещу Арсенал с 2:0 в 1/4-финален сблъсък от турнира ФА Къп в събота и от тогава не може да тренира. Мениджърът на “червените дяволи” Алекс Фъргюсън ще умува до последно дали да рискува с пускането в игра на 29-годишния сръбски бранител.

“Видич получи тежък удар в събота и се наложи медицинска намеса. Надявам се, че ще бъде напълно готов. Той е достатъчно корав, но не може да тренира”, сподели 69-годишният Фъргюсън.

Тъй като и другият централен бранител Рио Фърдинанд също лекува контузия, проблемите пред шотландския специалист за сформирането на отбранителния вал се увеличават. Джони Евънс също е контузен, което означава, че Фъргюсън ще трябва да се довери в защита на Крис Смолинг и Уес Браун. Двамата играха за последно заедно при загубата с 1:3 от Ливърпул. /БЛИЦ