Контузеният халф Любомир Фейса ще пропусне решаващата евроквалификация на Сърбия срещу Словения във вторник. Защитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич има минимални шансове да играе в двубоя.
 
Фейса направи силно първо полувреме при домакинското равенство 1:1 с Италия, но на почивката напусна заради травма на глезена. Видич пък още не е възстановен от контузията в прасеца, получена през август.
 
“Не мисля, че Фейса ще пътува с нас за Словения. Трябваше да го сменим на почивката. Видич е най-добрият ни защитник и ни липсваше срещу италианците. Под сериозно съмнение е участието му срещу Словения, заради физическото му състояние”, заяви сръбският селекционер Владимир Петрович.
 
“Белите орли” можеха да се класират за плейофите на евроквалификацийте при успех над победителя в Група “С” Италия. Сега Сърбия ще трябва да спечели срещу загубилите шансове словенци, за да завърши пред Естония. Балтийците изместиха западните ни съседи от второто място след победа с 2:1 над Северна Ирландия.

Петрович, който в последните 10 минути на мача с Италия пусна в игра трима нападатели, най-вероятно ще заложи на схема 4-4-2 срещу словенците. Партньорът на Марко Пантелич ще бъде избран между Никола Жигич и Милан Йованович./БЛИЦ