Бившият халф на Арсенал Патрик Виера, който сега е в Манчестър Сити, заяви, че липсата на манталитет пречи на “артилеристите” да печелят купи.
 
Французинът изкара 9 сезона в Арсенал, където спечели 3 титли на Англия и 4 купи на страната.
 
"Все още изпитвам топли чувства към “артилеристите”. Но липсата на трофеи започва да става все по-разочароваща. Те играят най-добрия футбол в Англия, но въпреки това не печелят нищо", коментира Виера пред френския вестник “Екип”.
 
"Истинско удоволствие да гледам играта им, но в Арсенал нямат хищническия инстинкт на отбори като Манчестър Юнайтед. Тони Адамс, Мартин Кион, Найджъл Уинтърбърн и Рей Парлър не бяха толкова добри с топката, колкото са сегашните играчи. Но те си слагаха главата там, където другите не смеят да си сложат дори крака. Днес манталитетът в Арсенал липсва”, прави сравнение французинът.
 
Виера не пропусна да коментира и ситуацията в Манчестър Сити, на когото предстои градско дерби срещу Ман Юнайтед в полуфиналите за купата на Англия.
 
"В момента Сити живее в сянката на Юнайтед. Това няма да се промени докато не спечелим титлата. Очакванията са наистина много високи. Но хората не трябва да забравят, че само преди няколко години се борихме да не изпаднем.
 
Питате ме за мен? Не знам дали ще се оттегля от футбола това лято. В момента шансът е 50-50. Ако получа добра оферта, ще продължа да играя. Но ако нищо интересно не изскочи, слагам край на кариерата ми", завършва Патрик, който на 23 юни ще навърши 35 години. Освен в Арсенал и в Ман Сити той е играл още за Кан, Милан, Ювентус и Интер.