Контузеният халф на Реал (Мадрид) Каземиро беше извикан в националния отбор на Бразилия за предстоящите световни квалификации срещу Аржентина и Перу, въпреки че през септември получи фрактура на крака.

Селекционерът на „селесао“ Тите изрази надежда, че 24-годишният Каземиро ще се възстанови за двубоя с „гаучосите“ на 10 ноември в Бело Оризонте и този с Перу в Лима пет дни по-късно. Въпреки това треньорът на Бразилия за всеки случай викна и Родриго Кайо от Сао Пауло.

Двубоят с Аржентина ще бъде първи за Бразилия на „Ещадио Минейрао“ от загубата с 1:7 от Германия на полуфинал на Мондиал 2014. Първите четири отбора в зона Южна Америка се класират за Мондиал 2018 в Русия, а заелият пето място ще играе плейоф с отбор от зона Океания.

ИЗБРАНИЦИТЕ НА ТИТЕ
Вратари: Алисон (Рома), Алекс (Фламенго), Вевертон (Атлетико Паранаензе)

Защитници: Жил (Шандонг Луненг), Маркиньос (ПСЖ), Миранда (Интер), Родриго Кайо (Сао Пауло), Тиаго Силва (ПСЖ), Даниел Алвес (Ювентус), Фагнер (Коринтианс), Филипе Луис (Атлетико Мадрид), Марсело (Реал Мадрид)

Халфове: Каземиро (Реал Мадрид), Фернандиньо (Манчестър Сити), Джулиано (Зенит), Лукас Лима (Сантос), Паулиньо (Гуангжоу), Филипе Коутиньо (Ливърпул), Ренато Аугусто (Гуоан), Вилиан (Челси)

Нападатели: Дъглас Коста (Байерн), Роберто Фирмино (Ливърпул), Габриел Жесус (Палмейрас), Неймар (Барселона)

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ В ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА