Треньорът на Барселона Тито Виланова заяви, че основната причина за успеваемостта на Лионел Меси във футбола е подходът му към играта - той е останал същият, какъвто е бил като тийнейджър. Спецът бе помолен да коментира рекордите на аржентинеца.

Както е известно, Меси постави нов рекорд за най-много отбелязани голове в една календарна година - 86. Той счупи брадясалото постижение от 85 на германската голова машина Герд Мюлер, записано през 1972 година. “Голямото предимство на Меси е, че той играе и в момента като професионалист така, както играеше и като малко момче, каза още Виланова. - Неговата кариера и това, което се случва или ще се случи, никой не може да предвиди. Още когато беше малък беше истинско удоволствие за мене да го гледам какво прави на терена. Сега е същото.”

Гениалният аржентинец има още рекорди, към които трябва да се стреми. Със своите 192 гола за Барселона той е абсолютен лидер в ранглистата на Барселона, но е на 9-о място в ранглистата на Примера дивисион по този показател. Легендата на Атлетик Билбао Телмо Сара, който е играл през 40-те и през 50-те години има 251 гола. Сара обаче е бил ощетен, тъй като по време на Втората световна война някои първенства не са били с пълен брой мачове.

В Шампионската лига Меси е вкарал 56 гола, изоставайки на 15 попадения от Раул, а в националния отбор да гони Габриел Батистута. Лео има 31 срещу 56 на сметката на Батигол.