Президентът на Барселона Сандро Росей разкри, че старши треньорът Тито Виланова със сигурност ще води отбора и през следващия сезон 2013/14. В същото време той коментира и намаляването на дълговете на клуба.

„Тито Виланова ще води отбора и през следващия сезон. Това е сигурно. Той има договор с нас до 2014 година и ще се радваме да го изпълни. Обичаме го и искаме да продължим да работим заедно. Още повече, че надмина всичките ни очаквания. Разговаряли сме с него на тази тема. Той има ясни виждания за следващия сезон. Вече сме наясно и с играчите, които той иска да подсили състава. Все пак Тито може да си тръгне, когато пожелае. Това е негов избор“, зави босът на каталунците.

Той изрази и задоволството си, че клубът намалява дълга си с всяка година. В момента задълженията на каталунския клуб възлизат на 334 милиона евро, а само преди три години бяха със 145 милиона евро повече.

„Това е правилната посока, в която трябва да се развива клубът. Една от основните ни цели продължава да бъде намаляването на задълженията на клуба. Опитваме се всяка година да намаляваме дълга с около 59 милиона, което е много добра посока на развитие. Бъдещето на клуба е гарантирано. Смятам, че с това темпо на намаляване на дълга до няколко години всички задължения ще бъдат изчистени“, добави Росей.