Треньорът на Барселона Тито Виланова засипа с похвали нападателя Давид Вия, който отбеляза 2 гола за домакинската победа над Алавес (3:1) в реванш от 1/16-финалите на турнира за Купата на Краля. Каталунците продължиха в следващия етап с общ резултат 6:1.

"Той става все по-добър с всеки изминал ден. Всички сме много доволни от него. Контузията му беше доста усложнена и той работи здраво през цялото лято. Вия е нападател, който умее да бележи и за нас е много важно, че е част от нашия отбор. Винаги е добре да имаш добри изпълнители на преки свободни удари. Те могат да печелят важни точки.", сподели Виланова след успеха над Алавес.

44-годишният специалист похвали и дошлия през лятото Алекс Сонг, който е използван на различни позиции след пристигането си на „Камп Ноу”.

"Сонг си дава сметка за нашата тактическа схема. Опитваме се да го налагаме на две различни позиции и може би това малко усложнява нещата, но ще се опитаме да го фокусираме върху ролята в центъра на терена. Ще се научи да играе и като централен бранител. Той е много способен и с огромна воля.", допълни наставникът на каталунците.