Отборът на Виляреал направи Барселона шампион на Испания за 19-и път в историята на клуба. "Жълтата подводница" победи Реал Мадрид на собствения си стадион "Ел Мадригал" с 3:2, донасяйки по този начин титлата на каталунците два кръга преди края. Единствено победа на Реал щеше да запази шансовете на "белия балет" да вземе титлата, но сега разликата между двата тима стана 8 точки, два мача преди края на Примера.

Домакините започнаха добре мача като поведоха още в 17-ата минута на срещата. Ариел Ибагаса проби по левия фланг на атаката и центрира добре към оставения непокрит в наказателното поле на мадридчани Робер Пирес. Бившият играч на Арсенал намери добре топката с глава и откри резултата в полза на "жълтата подводница". До края на полувремето до по-сериозни голови положения не се стигна и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за домакините.

Реал започна ударно второто полувреме на срещата. Още в 54-ата секунда на втората част, Рафаел ван дер Ваарт възстанови равенството. Мигел Торес центрира отляво към далечната греда, където влезлият като резерва Гонзало Игуаин върна топката в наказателното поле, където холандецът Ван дер Ваарт я засече в мрежата на Диего Лопес за 1:1.

Домакините обаче не се предадоха и успяха да вземат инициативата в свои ръце. В 62-ата минута на срещата след центираране отдясно на Хави Вента, Фабио Канаваро не изчисти добре топката, която попадна в краката на Кани. Халфът на Виляреал не се поколеба да прати топката технично в мрежата на Икер Касияс за 2:1.

Домакинският натиск продължи дори и след гола, като "жълтата подводница" затегна обрача около вратата на гостите, като дори уцели и греда. Противно на логиката, Реал бе тимът който стигна до гола. В 88-ата минута след съмнения за засада, Гонзало Игуаин доведе нещата до 2:2.

Само две минути по-късно обаче Капдевила се възползва от грешка на вратаря на Реал Икер Касияс. Той не бе убедителен след центриране от корнер и подари топката на играча на Виляреал, който я прати във вратата на "белия балет" за 3:2.

Така Виляреал събра актив от 59 точки и остава в борбата за четвъртото място в крайното класиране. За него се борят още Атлетико Мадрид и Валенсия, които играят помежду си утре. /БЛИЦ