Виляреал победи Майорка с 1:0 като гост в мач от втория кръг на испанската Ла Лига.

Виляреал започна по-активно през първото полувреме. Първото по-чисто положение за „жълтата подводница“ се откри в 39-ата минута пред Алекс Баена, който шутира от границата на наказателното поле на вратата на Майорка, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Натискът на Виляреал продължи и през второто полувреме. В 53-ата минута на срещата Жерар Морено успя да открие резултата, но попадението му не бе зачетено заради игра с ръка на нападателя в хода на атаката.

Морено все пак отново успя да се разпише в 62-рата минута, когато се възползва от отличен начин от рикоширала топка в наказателното поле на Майорка, след което успя да опъне мрежата зад Предраг Райкович.

Алекс Баена излезе на чиста позиция в 71-ата минута и шутира от близко разстояние, но Райкович се намеси по впечатляващ начин, отразявайки топката.

Единственото опасно положение пред вратата на Виляреал бе в 90-ата минута, когато Кайл Ларин получи топката в наказателното поле на гостите и шутира, но покрай десния страничен стълб.

Така Виляреал спечели първи точки в актива си за настоящия сезон. Майорка пък има само една в актива си от два мача досега.