ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Звездата на Реал (Мадрид) Винисиус вкара два гола за първата победа на Бразилия на Копа Америка 2024. В мач от група „D“ „селесао“ удари Парагвай с 4:1 и по този начин елиминира всички шансове на „гуараните“ да продължат напред в турнира.

Половин час след началото на мача Бразилия получи правото да изпълни дузпа, след като Андрес Кубас игра с ръка в наказателното поле. Лукас Пакета обаче прати топката встрани от вратата при удара си от бялата точка.

Само пет минути по-късно Пакета намери отлично Винисиус, който откри резултата. В 43-ата минута Родриго стреля опасно, вратарят на Парагвай Родриго Мориниго спаси, но Савио се разписа при добавката. Попадението му за 2:0 беше потвърдено след преглеждане с ВАР.

В петата минута на добавеното време на първата част Родриго направи класически аванса на Бразилия, когато наказа грешка на защитата.

Само две минути след почивката Парагвай намали на 1:3. Омар Алдерете се разписа с мощен удар от далечна дистанция, при който топката влетя в долния десен ъгъл на безпомощния Алисон Бекер.

В 64-ата минута Бразилия получи втора дузпа. Матиас Виясанти игра с ръка в пеналтерията, а Лукас Пакета този път не пропусна при изпълнението на 11-метровия наказателен удар – 4:1. В 81-ата минута Парагвай остана с човек по-малко, след като Андрес Кубас получи червен картон.

В другия мач от групата Колумбия победи Коста Рика с 3:0 и с втората си победа на Копа Америка 2024 си гарантира участие на четвъртфиналите.

Луис Диас откри резултата в 31-ата минута с точно изпълнение на дузпа. Колумбийците оформиха крайния резултат в рамките на три минути половин час преди края на мача. Дейвисон Санчес покачи на 2:0 в 59-ата минута, а Джон Кордоба се разписа в 62-ата.

Колумбия оглавява класирането на група „D“ с актив от шест точки. Бразилия е на втора позиция с 4. Трети е Коста Рика с една точка, а Парагвай е на последното четвърто място без спечелен актив. В последните мачове от групата колумбийците играят със „селесао“ в спор за първото място в крайното класиране, а костариканците срещат „гуараните“. И двата мача са на 3 юли (сряда) от 4:00 часа сутринта българско време.