Звездата на Бразилия и Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор не успя да скрие емоциите си преди контролата на родината си срещу Испания. Мачът e от 22:30 часа българско време на "Сантяго Бернабеу". 

23-годишният нападател се разплака на пресконференцията, след като беше попитан за расистките обиди, които получава от противниковите фенове по стадионите в Испания. 

"Съжалявам. Искам само да играя футбол, да правя всичко за клуба и семейството си, и никога да не виждам как чернокожите хора страдат", коментира през сълзи Винисиус, като получи окуражителни аплодисменти от всички в залата.

"Доста е тъжно, това е нещо, което се случва тук във всеки мач, всеки ден. Всяко мое оплакване ме прави много тъжен. Но както всички черни в света... Това е нещо тъжно. И се случва не само в Испания, но по целия свят. Благодаря на всички испански играчи, които винаги ме подкрепят. Не само в Испания, навсякъде има много расизъм. Все повече и повече хора ми показват подкрепата си. Благодаря и на президента на Бразилия и всички бразилски спортисти. Надявам се, че в бъдеще това ще става все по-малко и ще има по-малко хора, които преминават през това”, продължи звездата.

"Преди всичко получавам сила от семейството си, от феновете и от тези привърженици, които ми дават послания за насърчаване да продължавам да се боря за тези, които се нуждаят от това. Липсата на наказание е това, което ме разстройва най-много, че всички тези хора си отиват, без да им се случи нищо след това, което правят по стадионите", каза Винисиус. 

"Да играеш футбол е много важно, но борбата срещу расизма също е много важна. За да могат цветнокожите хора да имат нормален живот. Ако беше така, щях да ходя на мачовете на моя клуб, съсредоточен само върху играта. Искам само да продължа да играя и всички да имат нормален живот", подчерта бразилецт. 

"Никога не съм мислил за напускане на Ла Лига, защото в противен случай бих дал на расистите това, което искат. Ще продължа в най-добрия клуб в света, ще вкарвам много голове, за да продължат да ме гледат. Расистите са малцинство. Аз съм смел играч, който играе за Реал (Мадрид), и заедно печелим много трофеи", каза Винисиус.  

"Сбъдната мечта е да играя на "Бернабеу" - у дома, с националния отбор на Бразилия. Това ще бъде много важен мач и за двата отбора, те са два от най-добрите тимове в света и отдавна не са играли помежду си. Готови сме, ще играя срещу съотборниците си и се надявам да победим Испания", добави бразилецът.