Българският селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев е бил повален от вирусно заболяване и заради това не се е явил на пресконференцията след победата с 1:0 над Люксембург в контролна среща. Това стана ясно от изявлението на неговия асистент Славен Муса пред медиите.

„Не знам защо считате, че това е най-слабият мач на Босна и Херцеговина. Не съм съгласен, че играхме лошо. Бяхме ударени от вирус преди двубоя. Ивайло Петев се почувства зле и заради това не присъства на пресконференцията. Заради вируса имахме на разположение само 16-17 играчи за двубоя. Плановете ни бяха за съвсем различен състав срещу Люксембург. Халфовата ни линия за първи път игра в такава формация. Беше трудно, но въпреки това създадохме голови положения през първото полувреме, но защо не ги реализирахме... Не сме доволни от начина, по който изглеждаше отбора, но бяхме под напрежение заради проблемите в състава“, заяви Муса.

„Планирахме да пуснем съвсем различен състав. Аднан Ковачевич и Чимирот отпадната след мача с Груция (б.ред. - загубен с 0:1 на 25 март), Пърчич е контузен, а Пянич също не беше на линия. Рахманович, Крунич и Хаджиахметович беше планирано да играят. Аднан Ковачевич отпадна на обяда преди мача с Люксембург. Признавам, че беше трудно да се работи в такава ситуация. Благодаря на всички, които дойдоха на стадиона да ни подкрепят. Особено на децата. Те ни помогнаха за победата. При победния гол на Джеко, който вкара четири минути преди края от 16 метра, имахме късмет“, допълни асистентът на Петев.