Азиатската футболна конфедерация отне домакинството на Китай на олимпийската квалификация за жени заради опасенията, че може да има нов бум на коронавирус в страната. Турнирът се мести в Сидни, тъй като Австралия бързо доказа, че е готова да го приеме.

Мачовете от квалификационната група включват отборите на Австралия, Тайван, Тайланд и Китай и ще се играят в Сидни.

"Азиатската футболна конфедерация е информирала Китайската централа, че им отнема домакинското на Олимпийската квалификация по футбол за жени в група В, която трябваше да се играе в Нанкин. В същото време АФК продължава активната си работа с Футболната федерация на Австралия, за да приеме този турнир", се казва в съобщение на АФК.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Мачовете по програма трябваше да се играят от 3-и до 9-и февруари в Нанкин.

Президентът на ФФА Крис Нику заяви, че за Австралия е удоволствие да помогне за турнира. Сигурността на всички играчи, съдии и фенове е от огромна важност за Футболната централа на Австралия и АФК трябва да бъде уверена, че турнирът в Сидни ще премине както трябва, добави Нику.

От ФФА съвсем скоро ще обявят и календара за срещите. Първите два отбора от тази група В ще играят срещу първите два отбора от група А за последните две места в Токио на Игрите. В другата група са Република Корея, Мианмар и Виетнам.

ПОВЕЧЕ ЗА ОПАСНИЯ КОРОНАВИРУС ЧЕТЕТЕ ТУК !!!