Висшата лига разследва Челси за вероятни нарушения на финансовите правила по време на  Роман Абрамович. Новите собственици докладваха собствения си клуб на УЕФА и Висшата лига още миналото лято.

Челси не е обвинен в нищо от Висшата лига. Ако обаче бъдат признат за виновни за нарушаване на правилата, "сините" от Лондон може да получат наказания, включващи глоба или дори отнемане на точки.

На 28 юли тази година европейската футболна централа обяви, че е глобила Челси с 10 милиона евро за „подаване на непълна финансова информация“ между 2012 и 2019 година.

Междувременно Челси обяви промени в номерата на екипите на своите футболисти за следващия сезон. Новата звезда в тима Кристоф Нкунку ще играе с номер 18 на гърба си, а другият привлечен нападател Николас Джаксън , който се присъедини от Виляреал, ще носи номер 15.

Световният шампион с Аржентина Енцо Фернандес вече ще носи фланелката с номер 8, а украинецът Михайло Мудрик е с номер 10. Рахийм Стърлинг е номер 7, след като носеше 17 миналия сезон след преминаването си от Манчестър Сити.

Нони Мадуеке е избрал фланелката с номер 11, Марк Кукурея ще носи 3, а Беноа Бадиашил ще е с 5.

Ромелу Лукаку, Хаким Зиеш и Калъм Хъдсън-Одой не са получили номера на екипите си за новия сезон, като се очаква и тримата да напуснат състава.