Английският Тотнъм изчаква Висшата лига да се произнесе дали трансферът на Рафаел ван дер Ваарт от Реал (Мадрид) срещу 8 милиона паунда в последния момент на трансферния прозорец е осъществен според правилата.
 
“Шпорите” се включиха в борбата за подписа на 27-годишния национал едва два часа преди затварянето на пазара в Англия в 20:00 часа българско време снощи.
 
Висшата лига обаче трябва да прегледа обстоятелствата около трансфера, а решението се очаква да бъде оповестено днес. Вчера сутринта мениджърът на Тотнъм Хари Реднап обяви, че Ван дер Ваарт е пред подпис с Байерн срещу 18 милиона паунда, но сделката се провали.
 
“Това бе сделка в последната минута. Сутрента нещата не изглеждаха в наша полза. Мислех, че Ван дер Ваарт ще отиде в Байерн срещу 18 милиона евро, а в крайна сметка ние го спазарихме за много по-малко”, заяви Реднап.
 
“Едва към 18:00 часа (българско време) разбрах, че холандецът може да бъде купен за 8 милиона паунда. Той е топ играч и си заслужава тези пари. Ван дер Ваарт ще е от полза за Тотнъм. Цената му явно е падала с наближаването на края на прозореца”, заяви мениджърът на “шпорите”.
 
Освен това Реднап потвърди, че е направил опит да вземе Райън Бабел от Ливърпул, но в нито един момент не е бил близо до сделка за холандския офанзивен футболист на “червените”./БЛИЦ