Феновете на английския футбол у нас най-вероятно ще продължат да наблюдават мачовете на любимите си отбори по “Диема”, “Нова спорт” и “Нова телевизия”. Според наша информация, която на този етап не е потвърдена, “Нова Броудкастинг Груп” са спечелили търга за купуване правата на мачовете от Висшата английска лига за българския тв ефир. Настоящият договор изтича в края на тази футболна кампания, а на 22 януари се е провел търгът за следващите три сезона. Кандидатите са били “Диема”, Би Ти Ви, Булсатком, ТВ 7 и Евроспорт.
 
Дали новината ще бъде потвърдена, ще разберем почти сигурно утре, когато от 11 часа “Нова Броудкастинг Груп” организира пресконференция. Всъщност, ето и пълното съобщение, изпратено до медиите:
 
Здравейте колеги, 
 
имаме удоволствието да ви поканим на представянето на най-важните спортни акценти в програмата на Нова Броудкастинг Груп през предстоящия сезон.
 
Какви са бъдещите планове на групата за развиване на футболната й програма и кои баскетболни първенства зрителите ще могат да гледат ексклузивно в ефира на медията?
 
Заповядайте утре, 06 февруари, от 11.00 ч. в Rock'N'Rolla Sports Bar /ул. Цар Асен 15, пресечка на бул. Витоша/. 
 
Повече за новостите в спортната програма на Нова Броудкастинг Груп ще разкажат Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, и Веселин Василев, директор Спорт в медийната група.