Приятната изненада от началото на сезона Витес обърна шампиона Аякс от 0:2 до 3:2 само за 13 минути в мача им от 20-ия кръг на холандската Ередивизи. Така тимът от Арнем записа дубъл срещу гранда от Амстердам, когото победи с 2:0 като гост през есента.

Шампионите взеха инициативата на стадион „Гелредом” в Арнем още от самото начало и логично поведоха в 33-ата минута след автогол на капитана на домакините Гурам Кашия, чийто крак се оказа на пътя на топката при удар на датчанина Кристиан Поулсен. Възпитаниците на Франк де Бур удвоиха аванса си в 64-ата минута, когато Поулсен асистира на сънародника си Кристиан Ериксел, реализирал за 0:2.

Последва отпускане в редиците на гостите, което им коства всичките усилия до този момент. В 68-ата минута бившият играч на Аякс Тео Янсен се възползва от асистенция на Кашия и намали на 1:2. В 79-ата минута пък Патрик ван Аанхолт изравни за 2:2 след подаване на Ван дер Хейден. Две минути по-късно Витес стигна и до пълния обрат, след като Ван Гинкел асистора на еквадореца Ренато Ибара, оформил крайното 3:2.

След успеха си Витес е на четвърто място с 38 точки. Аякс пък е на трета позиция с 40 пункта и вече изостава с 3 точки от лидера ПСВ Айндховен.