Шампионът Аякс продължава с разочароващото си представяне и загуби у дома от Витес с 0:1 в среща от 12-ия кръг на холандската Ередивизи. Грандът от Амстердам не бе губил в продължение на 14 домакинства във всички турнири – 10 победи и 4 равенства, но сега отстъпи на гостите от Арнем. Единственото и победно попадение за Витес вкара грузинският нападател Валери Казайшвили (90). След успеха си Витес излезе на второ място във временното класиране с актив от 21 точки. Аякс е на четвърта позиция с 19 пункта.

Новият лидер в Ередивизи е АЗ Алкмаар, който победи у дома АДО Ден Хааг с 2:0. Головете за водния от Роналдо Куман тим вкараха Гудел (42) и Гудмундсон (65). Така АЗ Алкмаар събра 22 точки и поведе в класирането. АДО Ден Хааг е на 16-а позиция с 10 точки.

В друга среща от кръга Твенте се издъни у дома срещу аутсайдера НЕК Ниймеген, с който разделиха точките след 2:2. Точни за домакините от Енсхеде бяха Еган (23) и Промес (34), а след почивката Рийкс (53) и Янчер (60) донесоха точката за гостите. След равенството Твенте бе свален от върха и вече е на трето място с 20 точки. НЕК Ниймеген е на последната 18-а позиция с 9 пункта.