Полузащитникът на Зенит Аксел Витсел коментира класирането на отбора за 1/8-финалите на Лига Европа. Вчера руският тим загуби с 1:3 като гост на Ливърпул, но в първия мач спечелиха с 2:0. По този начин след 3:3 и гол на чужд терен те продължават напред.

"Получи се луд мач, това е сигурно. Мисля, че феновете на стадиона ни вдъхновяваха, но повече оказваха влияние върху Ливърпул. След като вкарахме, изглеждаше, че всичко ще бъде спокойно. Но това не се получи. Когато получихме попадение, започна да става много трудно. И можеше да се случи така, че да отпаднем. В крайна сметка силите, които положихме, ни се отблагодариха и сега сме много щастливи", коментира белгиецът.

"За мен атмосферата на даден стадион не е от значение. На "Анфилд" играх преди шест години със Стандард (Лиеж). И тогава беше невероятно усещане", добави халфът.

"Нека не се заблуждаваме, мачовете с Базел няма да бъдат леки. Всеки двубой в Лига Европа е сложен сам по себе си, няма кой да не иска победа. Трябва да вкараме два-три гола в първия мач, за да бъдем по-спокойни в реванша", каза още Витсел.