Новият мениджър на Челси Андре Вияш-Боаш обяви , че през новия сезон тимът му ще играе в повечето случаи с трима нападатели в схема 4-3-3.

“Нашата идея е за схема 4-3-3 и в момента се фокусираме върху това. Това не означава, че няма да изследваме и изпробваме и други варианти. Мисля, че с опита на моите играчи тази формация ще е най-смислена. Ние няма да играем само с един, а с цели трима нападатели. Съставът ни е доста гъвкав”, сподели Вияш-Боаш пред клубния сайт.

И в предишния си клуб Порто 33-годишният специалист използваше същата схема на игра. Той няма притеснения с намирането на подходящите футболисти, които да играят по крилата в Челси. “На тези позиции вече са играли Даниел Стъридж и Николас Анелка и го правят доста добре. Доволни сме от това. Срещу Малайзия играхме с схема 4-4-2 с ромб в средата, а срещу Тайланд през второто полувреме излязохме със система 4-2-3-1. Продължаваме да събираме впечатления и вече сме фиксирали определени позиции. На този етап сме много доволни”, допълва португалският специалист. /БЛИЦ