Новият мениджър на Челси Андре Вияш-Боаш вижда в лицето на шампиона Манчестър Юнайтед най-големия конкурент за титлата през следващия сезон във Висшата лига.

Бившият наставник на Порто е убеден, че може да върви по стъпките на предшествениците си Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти и ще спечели шампионската титла още в първия си сезон начело на “сините” от Лондон.

“Ясно е, че Юнайтед ще ни бъде най-големия конкурент. Те са толкова успешни както Челси беше по времето на Жозе, Карло и Гуус Хидинк. Не е никаква изненада, че ще насочим погледите именно към Манчестър, ако искаме да спечелим титлата”, сподели Вияш-Боаш пред “Мирър”.

Португалецът показа DVD с Порто и триумфа на тима срещу вечния враг Бенфика миналия сезон и заяви, че ще работи по същия начин и в Челси. “Аз не съм толкова арогантен да си мисля, че всяка идея да мотивирам играчите си винаги ще функционира. Нуждаем се от видео, което показва, как Юнайтед е спечелил титлата във Висшата лига. Може това е правилното средство за мотивация”, допълни наставникът. /БЛИЦ