Ръководството на Барселона сериозно се оглежда за евентуален заместник на Хосеп Гуардиола, който утре официално ще обяви решението си дали ще остане на „Камп Ноу” и за следващия сезон. Според каталунските медии специалистът е уведомил клубния президент Сандро Росей за напускането си. От своя страна, Росей е помолил Гуардиола да отговори в петък, за да може и ръководството на Барса да реагира веднага.

По информация на испанските медии Гуардиола иска си вземе няколко месеца почивка, но има вероятност и да поеме Челси, който е фаворит за подписа му. Според слухове в английските медии пък специалистът е кандидат за селекционер на Англия.

Според каталунския вестник "Спорт" Вияш-Боаш се е самопредложил на шефовете на Барса, след като в момента е свободен агент. Португалецът е много близък до Барселона, тъй като на няколко пъти е бил на обучение в школата на каталунците. Любопитен факт е, че Боаш е бивш помощник на настоящия старши треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо.

Другите варианти за заместник на Гуардиола в Барса пък са селекционерът на Франция Лоран Блан, аржентинският треньор на Атлетик (Билбао) Марсело Биелса и наставникът на Рома Луис Енрике.