Новият мениджър на Челси Андре Вияш-Боаш обяви, че ще води отбора в демократичен стил. Той настоя, че не е диктатор и подчерта, че не е клонинг на Моуриньо.
 
33-годишният португалец бе назначен за наследник на Карло Анчелоти, след като “сините” записаха един сезон без спечелени трофеи. Вияш-Боаш пък изведе Порто до три купи – шампион и купа на Португалия и Лига Европа.
 
Португалецът е седмият мениджър на Челси в осемгодишния престоя на Роман Абрамович като собственик на клуба след Клаудио Раниери, Жозе Моуриньо, Аврам Грант, Луис Фелипе Сколари, Гуус Хидинк и Карло Анчелоти.
 
“Аз не съм Жозе Моуриньо. Ние сме различни хора, различни личности и имаме различно виждане за футбола. Постоянно ме сравняват с него, тъй като сме работили заедно. Уважавам Жозе, но не съм негов клонинг. Имам собствен стил на работа”, заяви Вияш-Боаш.
 
“Аз не съм диктатор. Харесвам свободата на избор във футбола. Убеден съм, че креативността на играчите е важна. Обичам непредказуемата част от играта. Футболистите могат да покажат пълния си потенциал, само когато не са притиснати психически и могат сами да избират развитието на играта”, допълни младият португалски специалист.
 
“Искам да успея. Имам очаквания към кариерата си когато приключа с работата си, искам да се гордея с постигнатото. Това е професията, която винаги съм искал. Разбирам скептицизма на някои хора, тъй като съм твърде млад”, обяви Андре Вияш-Боаш./БЛИЦ