Виетнам поднови футбола в страната си след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. И го направи с публика по трибуните, а не както е в Европа и Южна Корея при закрити врати, което е истинска мъка за феновете.

В първия мач след прекъсването Нам Динх и Хоанг Анх Гиа Лай играха 1/16-финал за купата на Виетнам. Домакинът Нам Дин спечели с 2:0. Головете паднаха в края на първото полувреме на Рафаелсон и в средата на второто на Май Ксуан Куйет.

След това се играха и още мачове от турнира. Ан Гианг елиминира Лонг Ан с 6:5 след дузпи (2:2 в ред. вр. и след прод.), Да Нанг победи Хуе с 1:0 като гост, Сонг Лам се наложи с 1:0 над Бинх Динх, а Ба Риа Вунг Тао записа успех с 2:1 над Сайгон.

По трибуните имаше доста зрители, а единици от тях носеха предпазни маски. Виетнам е една от държавите, които се справя изключително успешно с пандемията от коронавирус. В страната има регистрирани само 326 заразени и нито един смъртен случай. 272-ма са излекувани, а от останалите само двама са в тежко състояние. Населението на страната надхвърля 95 милиона, а гъстотата е 276 човека/кв. км.