В сряда вечер футболистът на Тотнъм Гарет Бейл беше главно действащо лице при победата с 2:1 над Ливърпул. Не само защото игра силно, асистира за гола на Аарън Ленън и отбеляза втория от фаул, но и поради факта, че си отбеляза автогол.

Попадение в собствената врата, в чиято основа беше именно Ленън. В 72-ата минута, при лек удар с глава отляво към втора греда, английският национал удари топката директно от въздуха, за да изчисти. Не бе преценил само едно нещо - Бейл се намираше на метър-два точно пред него. И кълбото се удари в лицето на крилото, за да влезе във вратата. Уелсецът се просна с основание на земя от болка.

Това ни провокира да си припомним един знаменит гол, автогол. Става въпрос за култовия вратар на Енерги (Котбус) Томислав Пиплица. Босненецът защитава цветовете на клуба от 1998 година до 2009-а. Пипи обаче беше запомнен и с уникалното попадение, който си "заши" през 2002-а срещу Борусия (Мьонхенгладбах). Направо ви предлагаме възможността да го видите вместо да ви описваме. Под него пък се насладете на компилация от интересни моменти с негово участи. След това можеше да изгледате и автогола на самия Бейл.

Уникалният автогол на Томислав Пиплица



Компилация с изпълнения на Пиплица



Автогол на Гарет Бейл