Купата на предизвикателството на Азия е футболен турнир, в който участие взимат най-слабите отбори на континента. Надпреварата е се организира от Азиатската футболна конфедерация, за да могат тези тимове да трупат опит и да се развиват.
 
Тази вечер в Малдивите се играе финалът на турнира между Филипините и Палестина. Вчера домакините спечелиха третото място след победа над Афганистан след дузпи. Редовното време завърши 0:0, а шест минути преди края на продълженията Хамидула Карими даде аванс на Афганистан. Али Фасир изравни за Малдивите четири минути по-късно.
 
Резултатът при дузпите е 8:7 в полза на домакините на турнира. Те обаче ще се запомнят не само с характерните драма в такива случаи, но и изпълнението на един от играчите на Малдивите. При втората дузпа за тима си Абдул Гани се засилва и пада пред бялата точка, след което се изправя и праща топката във вратата.
 
Изпълнението му предизвиква смях сред съотборниците му, селекционера Дарко Мамич и другите треньори. Запознати твърдят, че падането е умишлено и с цел да разконцентрира противниковия вратар.