С изиграването на финалните плейофи за Евро 2020 станаха ясни и всички участници на континенталния шампионат по футбол, който трябва да се проведе в периода 11 юни – 11 юли 2021 г. Първенството беше отложено с една година заради пандемията от COVID-19.

Северна Македония, Унгария, Словакия и Шотландия спечелиха своите срещи и станаха последните отбори, класирали се за Евро 2020. Тъй като жребият за групите беше изтеглен още на 30 ноември 2019 г., сега е ясно и кой тим в коя група ще играе.

Унгария, която преди месец елиминира България в полуфиналния плейоф, попадна в група „F“, която може да се нарече Групата на смъртта. Съперници на „маджарите“ ще бъдат световният шампион Франция, европейският първенец Португалия и Германия.

Шотландците, които в четвъртък вечерта елиминираха Сърбия след дузпи в Белград, пък ще имат за съперник съседите си от Англия. Двата тима бяха в една група и при последното участие на „гайдарите“ на европейско първенство. Това беше през 1996 г. в Англия, където участва и българският национален отбор. Тогава „трите лъва“ спечелиха срещу шотландците с 2:0 след голове на Пол Гаскойн и Алан Шиърър.

Югозападните ни съседи от Северна Македония ще играят в група „С“ на Евро 2020, където ще имат за съперници Нидерландия, Украйна и Австрия. Словакия също не попадна на леки противници, тъй като в група „Е“ ще играе с Испания, Швеция и Полша.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ОТБОРИТЕ ПО ГРУПИ ЗА ЕВРО 2020
ГРУПА „А“: Турция, Италия, Уелс, Швейцария
* Мачовете с в Рим и Баку

ГРУПА „В“: Дания, Финландия, Белгия, Русия
* Мачовете са в Копенхаген и Санкт Петербург

ГРУПА „С“: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония
* Мачовете са в Букурещ и Амстердам

ГРУПА „D“: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия
* Мачовете са в Лондон и Глазгоу

ГРУПА „Е“: Испания, Швеция, Полша, Словакия
* Мачовете са в Дъблин и Билбао

ГРУПА „F“: Унгария, Португалия, Франция, Германия
* Мачовете са в Будапеща и Мюнхен