Снощи Бразилия успя да спечели деветата си Копа Америка, след като на финала спечели с 3:1 срещу сензацията Перу. "Инките" обаче имат много поводи да съжаляват, тъй като в последните 20-ина минути играха с човек повече заради червения картон на Жезус в 69-ата минута, а резултатът бе 2:1 до 88-ата минута, в която бе отсъдена дузпа срещу тях.
Именно наказателният удар обаче породи огромно недоволство сред футболните фенове. Това е така, тъй като дузпата най-малко бе спорна.
При положението Евертон бе фаулиран от Карлос Самбрано, но повторенията показаха, че перуанецът не прави нищо нередно. Или най-малкото - нищо извън правилата на играта. Самбрано събори своя съперник, но с помощта на своето рамо, което е по всички правила на футбола, е единоборство, за което не се свири фаул.
Най-скандалното от цялата ситуация е, че главният съдия Роберто Тобар от Чили, изгледа цялата ситуация на ВАР и въпреки това отсъди наказателен удар. Зад топката застана Ричарлисон и оформи крайното 3:1.
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019
Ето и въпросната дузпа:
Messi was absolutely right about corruption!! No doubt. That's nowhere near a penalty, but it's Brazil, and CONMEBOL gave them the title. #CopaAmerica #BRAxPERU pic.twitter.com/E48AO0YCj5
— #VALVERDEOUT (@MathiasAw1) 7 July 2019