Нападателят на нидерландския Ден Бош Джиз Хорнкамп вкара четири гола за тима си в мача срещу Екселсиор (4:4). Той направи това за 34 минути през второто полувреме.

Феновете в интернет обаче не останаха впечатлени толкова от резултатността на 22-годишния нападател, колкото от неговото име. В социалните мрежи започнаха подигравки с първото му име.

Причината е, че в американския жаргон думата „джиз“ се използва като синоним на семенна течност. Именно заради това и Хорнкамп придоби популярност и името му беше споменавано в редица публикации в социалните мрежи.

Интересното е, че Хорнкамп вкарва първия си гол в мача, когато тимът му изостава с 0:3. Успява да доведе резултата до 2:3, но Екселсиор отбелязва четвърто попадения. След това нападателят на Ден Бош се разписва още два пъти. Тимът му е предпоследен в класирането с 13 точки, на четири зад 18-ия Маастрихт.

Преди известно време Джиз Хорнкамп имаше оферта от Съндърланд. Нападателят отказа, тъй като прецени, че не е готов за твърде високото ниво на английската Лига 1.