Твенте с Николай Михайлов на вратата направи грешна стъпка в борбата си за защита на титлата в Холандия, след като допусна изравняване за 1:1 в 90-ата минута при гостуването на Де Граафшап. Мачът бе от 31-ия кръг на Ередивизие.

Михайлов пази 90 минути за гостите от Енсхеде, като на няколко пъти се отчете с отлични намеси. В 72-ата Дени Ландзаат даде преднина на Твенте, но в 90-ата българският национал бе наказан от Роджър Майер, който се разписа в мрежата му с глава след центриране - 1:1.

В същото време ПСВ Айндховен със Станислав Манолев победи с 2:0 Хераклес в Алмело. Българският национал игра цял мач за гостите. Попаденията за тима на Фред Рутен вкараха Балаш Джуджак в 25-ата минута и Маркус Берг в 90-ата.

Така Твенте отстъпи лидерската си позиция в шампионата 3 кръга преди края и остави развръзката на първенството непредсказуема.

Лидер вече е ПСВ Айндховен с 65 точки, колкото имат и Николай Михайлов и съотборниците му. Твенте обаче е с доста по-лоша голова разлика от тази на Станислав Манолев и компания.

Само с точка по-малко пък на 3-ото място е Аякс, който днес победи с 2:1 като гост НЕК Наймеген.

В оставащите си 3 мача Твенте първо има визита на Адо Ден Хааг, след това домакинства на Вилем II, а в последния кръг ще трябва да гостува на Аякс на "Амстердам Арина".

ПСВ пък ще гостува на Фейенорд и Гьонинген, както и ще домакинства на Витес. /БЛИЦ