Бившият футболист на Вердер Марко Боде ще наследи Вили Лемке като председател на борда на директорите на клуба от Бремен до края на годината, предаде ДПА.

"Марко ще бъде мой наследник. Това ще се случи преди 2015 или 2016 година", сподели настоящият шеф на клуба Вили Лемке, който ще се оттегли преди края на своя мандат, който изтича през 2016 година. Малко след това Боде коментира пред германските медии, че е готов да поеме поста.

45-годишният Боде изкара цялата си състезателна кариера във Вердер, като има общо 379 мача и 101 гола с екипа на „бременските музиканти” в Бундеслигата. За националния отбор на Германия има 40 срещи и 9 попадения.

Боде се разписва във вратата на "Левски" през 1993 година, когато Вердер и "сините" завършват 2:2 в София в първия мач от втория кръг на Шампионската лига. Боде (50) и Уинтън Ръфър (52) вкарват за 0:2, а след това "Левски" изравнява чрез Златко Янков (75) и Гошо Гинчев (90). След това българският тим губи с 0:1 на реванша в Бремен, като победният гол е дело на Марио Баслер, а "сините" завършват мача в намален състав след червен картон на Гинчев.

Вижте видео от мача - ТУК