Съд в бразилския град Порто Алегре издаде заповед за арест на една от бившите звезди на ЦСКА Мауридес, който в момента играе в Китай за втородивизионния местен тим Чангчун Ятай.

25-годишният бразилски нападател не е плащал издръжка на 6-годишната си дъщеричка и поради тази причина е осъден на 30 дни затвор с по-лек режим, твърди gauchazh.clicrbs.com.br. Мауридес ще трябва да изтърпи наказанието под "домашен арест", тъй като присъдата не може да се изпълни напълно поради липсата на „свободни места” в затворите в този щат.

„Още не съм призован за това решение. Чувал съм за него, но процедурните срокове все още не са отворени. Вероятно ще обжалваме, защото клиентът ми не е получил лично призовката, което според нас е съществено изискване за спазването на правилата”, сподели адвокатът на футболиста Леонел Фалкао.

Това не е първият път, когато 25-годишният футболист получава подобно наказание от съдилищата в Бразилия. През май 2018 година, когато играе за португалския Белензеш, му е наложено сходно наказание. Въпреки това, когато свършва сезона с Беленензеш, той се завръща в Бразилия и изчиства случаите, за да получи отново паспорта си. Сега, според бележка, публикувана на уебсайта на Съда, вече е определена глоба от 9 хиляди реала, но Мауридес отново е спрял да я плаща.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Факт е, че Мауридес има дълг, но спорният въпрос са заявените стойности. Освен това има и „хранителен” дълг, защото Мауридес получава заплати за три или четири месеца. Говорихме с него в неделя и той ми каза, че веднага щом получи заплата, той ще се изчисти задълженията към дъщеря си”, обясни още адвокатът на бившия играч на "армейците".

От март месец бразилецът играе в китайския Чангчун Ятай във втрото ниво на китайския футбол. Преди това за един полусезон на "Българска армия" Мауридес отбеляза 13 попадения в 25 мача от Първа лига и Купата на България.

Ако обжалването на присъдата не мине, нападателят ще бъде арестуван веднага, след като пристигне в родината си. Адвокатът му обаче твърди, че Мауридес не планира скорошно завръщане в Бразилия.

"Бях наясно с твърденията на колегата, който защитава спортиста. Според мен не е правдоподобна тази теория, тъй като само по себе си, оправданието за подразбиране на „хранителния” дълг е несериозен. Той може и да не получава заплата четири месеца, но през това време детето не спира да се храни, да носи облекло, учи, не оставя настрана здравето си, наред с другите разходи за препитания. Също така считам, че е невъзможно да се обжалва решение, което е взето от Съда на Рио Гранде до Сул, тъй като личните призовки на спортиста вече са били изслушани и той е бил запознат дълго време със задължението си за храната на детето”, споделя адвокатът на детето и бившата съпруга на Мауридес – Тиаго Алмейда.