Тимът от английската Чемпиъшип Портмут от днес си има нов собственик, след като всички акции на клуба бяха изкупени от компанията “Convers Sports Initiatives” на руския милиардер Владимир Антонов, който живее в Лондон.

“Тази новина ще зарадва много феновете на отбора, както и треньорския щаб”, написа британският вестник “Гардиън”. Изданието обаче не посочва параметри по сделката за продажбата на Портсмут от Балрам Чайнрай на Владимир Антонов. Други британски медии обаче предполагат, че сделката е на стойност 17 милиона паунда.

“Радвам се, че имаме нови собственици. Очаквам с нетърпение да работим заедно. Според мен те ще ни помогнат да се върнем отново в Премиършип", сподели изпълнителният директор на клуба Дейвид Лампит.

“Проведохме сериозно проучване на отбора и след дълги преговори с множество отбори от всички дивизии в Англия и Шотландия се спряхме на Портсмут. Те имат невероятна история, страхотни фенове и огромен потенциал, който ще направи връщането им в Премиършип лесно. Почитателите на отбора са сред най-запалените фенове в Англия, което ще направи нашата работа много приятна", заяви от своя страна новият собственик Владимир Антонов. /БЛИЦ