Българският страж на Шериф Тираспол Владо Стоянов отново показа класата си. Този път при гостуването на Базел в плейофите за Шампионската лига. Юношата на ЦСКА бе с основна заслуга за минималната загуба. Стоянов увисна при попадението за домакините, но се реваншира на своите съотборници с няколко много блестящи намеси. В края на мача българинът направи дузпа, която секунди по-късно майсторски спаси.

Домакините вкараха във вратата на Стоянов още в 11-ата минута, но при попадението бе маркирана засада на звездата на швейцарците Александър Фрай.

Десетина минути след началото на второто полувреме дойде и една от малкото грешки на Владо Стоянов, след която падна голът. В 54-ата минута след центриране отляво топката отиде към далечната греда, където Шакири я настигна, центрира на метър от аут линията, а Щокер вкара с глава за 1:0. Българинът увисна и позволи на Щокер лесно да даде преднина на своите.

В 62-ата минута гостите пропуснаха да изравнят от изключително удобна ситуация, но на празна врата Джурович с глава не успя да вкара. В 73-ата минута отново Джурович нацели напречната греда с мощен удар от 10-12 метра.

Стоянов се намеси отлично в 75-ата минута, когато отрази удар от зоната на дузпата на Фрай. В 86-ата минута пък Шериф остана с човек по-малко, след като Ерокин в рамките на няколко минути си изкара два бързи жълти картона.

В 90-ата минута българският страж, останал очи в очи в своето наказателно поле с Алмерарес, фаулира противника и така домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Хугел. Той обаче би в долния ляв ъгъл, където Стоянов спаси с вещина.

БЛИЦ припомня, че Владо Стоянов е юноша на ЦСКА, а за последно в България игра в Черноморец. Там обаче се забърка в огромен скандал - обвиниха го, че е профукал на хазарт парите, които босовете му отпуснаха за лечение в Германия. /БЛИЦ