След седмица датското първенство трябва да поднови провеждането си след паузата заради коронавируса. За момента отборите само тренират и провеждат контролни срещи. При една от тях Одензе гостува на ФК Копенхаген и присъстващите видяха интересен момент и красив гол.

Пет минути преди края на мача играч на Одензе получава контузия. Тимът не разполага с повече резерви, тъй като е заменил целия си състав. Затова се налага на терена да влезе 40-годишният помощник-треньор Хенрик Хансен.

Въпреки че е прекратил кариерата си преди пет години, Хансен демонстрира, че е запазил класата си. При резултат 2:1 в полза на домакините, той открадва топката от защитник на ФК Копенхаген и след това майсторски прехвърля вратаря от границата на наказателното поле, за да изравни резултата. Мачът завършва при резултат 2:2, въпреки че ФК Копенхаген има аванс от 2:0.

След това изпълнение капитанът на Одензе дори опитва да връчи лентата на Хенрик Хансен. Медийният отдел на клуба пък дори си позволи друга шега. На профила на отбора в „Туитър“ се появи сравнение между най-добрите футболисти в света и Хансен. Помощник-треньорът на датския тим има предимство пред Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар, тъй като от началото на месец май има повече вкарани голове от тях.

Хансен, който през юли ще навърши 41 години, през цялата си кариера е играл в Дания. В периода 2008-11 е част от Одензе. Има и четири мача за младежкия национален отбор на родината си.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)