Уулвърхямптън разби Арсенал с 3:1 на своя стадион и не позволи на "артилеристите" да изпреварят Челси и да заемат четвъртото място във Висшата лига на Англия. Успехът изкачи "вълците" до седмото място в класирането, което праща тима в Лига Европа. 

Рубен Невеш, Мат Дохърти и Диого Жота вкараха головете за домакините, докато за тима на Унай Емери се разписа Сократис.

Минутите от 28-а до края на първото полувреме бяха кошмарни за Арсенал. Тимът допусна три гола и втората част се обезмисли. 

Рубен Невеш откри резултата с майсторско изпълнение на пряк свободен удар, а след десетина минута Дохърти бе непокрит в накзателното поле и успя да засече топката в мрежата на Арсенал за 2:0. 

В добавеното време на първото полувреме Жота преодоля Сократис при бърза контраатака и под плонжа на Лено направи резултата класически. 

Второто полувреме бе по-спокойно, като "артилеристите" върнаха един гол, но той бе крайно недостатъчен и падна чак в 80-ата минута. Негов автор бе Сократис.

Арсенал остана с 66 точки на петата позиция, докато Челси е на четвърто място с 66. Уллвс зае седмата позиция с 51 точки, като изпревари Уотфорд и Евертън. До края на сезона в Англия остават три кръга. 

 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019