Компанията „Saudi Media Group“ остана извън претендентите за закупуването на Челси от санкционирания руски собственик Роман Абрамович. Съобщава се, че процесът на наддаване се стеснява до няколко опции.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Челси бе обявен за продажба малко преди Абрамович да бъде санкциониран от правителството на Обединеното кралство поради връзките му с руския президент Владимир Путин.

„Saudi Media Group“, ръководен от Мохамед Алекрейджи, който е фен на Челси през целия живот, подаде оферта на стойност 2,7 милиарда паунда за закупуването на лондонския клуб.

Инвестиционната банка „Raine Group“, която отговаря за намирането на купувач на Челси, в крайна сметка не е одобрила офертата на саудитската компания и тя е отпаднала от кандидатите, съобщава „Sky News“.

В същото време според „GOAL“, въпреки че не са в краткия списък на кандидат-купувачите за Челси, компанията „Saudi Media Group“ е отворена да се присъедини към друг консорциум.

Собственикът на отбора от НФЛ Ню Йорк Джетс Уди Джонсън също каза, че един от тези, на които е съобщено, че офертата му не е успешна.